Edmund Varhaug har kommet tilbake til KVX, med en unik bransjekunnskap og kompetanse om KVX-produkter. Med 40 års erfaring skal han hjelpe kunder med å finne riktige tenner og slitedeler, med best mulig ytelse og totaløkonomi.

Første arbeidsdag i oktober tiltrådte Edmund Varhaug (59) en ny stilling som produkt- og applikasjonsspesialist i KVX. Det var en svært fornøyd administrerende direktør Carsten Bo Andersen som ønsket den erfarne og kunnskapsrike spesialisten velkommen inn porten i forrige uke.

Erfaring med tenner og slitedeler

– Det er med stor glede jeg kan annonsere at Edmund Varhaug er tilbake hos KVX. Han har 40 års erfaring med bransjen vår, og utrolig stor kompetanse på KVX produkter. Edmunds retur utgjør en betydelig styrking av vårt servicetilbud overfor kunder, sier Andersen.

Selv ser Edmund Varhaug fram til å starte opp hos KVX.

– En solid og god arbeidsgiver der vi får arbeide med fantastiske produkter, sier han.

Fra Brøyt til Stangeland, Komatsu og KVX

Varhaug har tidligere arbeidet over ti år som selger i KVX. De siste to-tre årene har han jobbet i Stangeland Maskin med salg av brukte maskiner. Entreprenør Stangeland og KVX er de som har preget det meste av Varhaugs lange karriere i anleggsbransjen, en karriere som startet hos en annen storhet i bransjen: Brøyt.

Han begynte som læregutt i sveising i Brøyt i 1981, mens brødrene Kristian og Ingebret Søyland fremdeles var aktive eiere og ledere i selskapet. Der var han i et par før, før han begynte som maskinfører i Stangeland.

Det meste av sin tid i Stangeland var han leder for selskapets pukkverksavdeling. Der var han blant annet med på å teste en av de første generasjonene med tannsystemer og slitestål fra KVX.

KVX et enkelt og godt tannsystem

– Vi skulle jo se hvor mye det tålte, så vi gjorde nok ting man ikke burde gjøre med skuffer og tenner. Vi sparte enormt med sveisekostnader på å gå over til KVX. Det var et utrolig enkelt og godt system til både gravemaskin og hjullaster, var konklusjonen etter lang tids testkjøring.

Fra Stangeland tok han steget over til Komatsu-importør Hesselberg Maskin, der han jobbet som maskinselger i syv år. Det var etter de syv årene han kom til KVX, der han i over ti år var selger med ansvar for Norden.

Nå er han altså tilbake hos KVX igjen, og skal dele av sin erfaring og kompetanse ved å hjelpe kunder å finne fram til riktig produkt til maskinen, uansett hva slags maskin det er og hva slags jobb den går i.

– Det kommer en del nye produkter nå framover. Det vil ta en del av tiden min, sier han.