Et helt nytt KVX tannsystem for underjordiske gruver fikk sitt første møte med publikum på Bauma 2022. Forhåndslanseringen ble møtt med stor interesse av besøkende på et et annerledes Bauma.

– Ekstremt positivt! Vi opplevde en sterk interesse fra alle besøkende for det nye, neste generasjons systemet. Kunder i gruvesegmentet, distributører fra hele verden – og ikke minst vi en stor interesse fra konkurrenter.

Det sier produkt- og markedssjef Ferenc Schottner i KVX. Vel hjemme etter en hektisk uke på Bauma oppsummerer og kollegaene i KVX innsatsen på verdens største anleggsmesse som en suksess.

Som vanlig hadde KVX en felles stand med kollega Hensley i Komatsu-konsernet. Sammen utgjorde de en stor, tung og godt synlig utstilling av tenner og slitedeler.

Neste generasjon KVX system for underjords lasting

Den største nyhetsinteressen fikk KVX med sitt nye, neste generasjons tannsystem for lastere i underjordiske gruver. De større sliteplatene på dagens system er erstattet av mindre seksjoner med individuelle sliteplater, men i et helhetlig design som gir den knivskarpe inntrengningen som trengs ved underjords lasting.

Det er også enklere og lettere håndterbart i service og vedlikehold, takket være de mindre seksjonene som håndteres og skiftes like enkelt som individuelle deler.

Ferenc Schottner, produkt- og markedssjef i KVX.

– Dette er en stor utvikling fra dagens system. Neste generasjon LHD system for underjords lasting er langt lettere og enklere å installere. Vi opplevde en nær kontinuerlig strøm av reaksjoner fra besøkende som var synlig begeistret for dette, sier Schottner.

«Next Generation» forhåndsvist på Bauma 2022

Det nye systemet ble forhåndsvist på Bauma under det foreløpige navnet «Next Generation», som har vært arbeidstittelen på utviklingsprosjektet.

Nå er systemet under testkjøring i felt, og skal etter planen lanseres og rulles ut i Q2 eller Q3 2023. Da vil det også få et eget merkenavn. Hva det blir er foreløpig en hemmelighet, men vi kan antyde at navnet spiller på at det kommer fra Norge…

At KVX Next Generation er så mye mer servicevennlig henger sammen med flere faktorer:
• Mindre seksjoner, som er lettere håndterbare.
• De store boltene er borte. Erstattes av mindre M33 bolter. Boltene løsnes og festes med standard muttertrekkere (2400Nm), uten behov for store spesialverktøy.

Vi kommer tilbake med mer informasjon og flere detaljer om det nye KVX Next Generation systemet senere.

18 kubikkmeters skuffe med KVX tenner

KVX stilte naturligvis også med sine klassiske tann- og slitedelssystemer. Besøkende kunne også se KVX systemer hos andre skuffeleverandører, som valgte å vise sine skuffer med KVX tenner og slitedeler. Den største stjernen – bokstavelig talt – var en 18 kubikkmeters skuffe til en Cat 994, utstilt hos Corazza. Den skuffen ble den reneste «selfie-magneten» for mange besøkende på Bauma.

En godt voksen skuffe til en Komatsu WA500 hos Lameter fikk også mye oppmerksomhet.

– At våre produkter og systemer vises fram av andre produsenter er et godt tegn på at det finnes en stor tillit til KVX tenner og slitedeler ute i markedet, sier Ferenc Schottner.

KVX stand på Bauma 2022.

KVX stand på Bauma 2022.

Bauma 2022 en suksess for KVX

Årets Bauma ble arrangert i oktober. Den enorme anleggsmessen i München finner normalt sted i april, men hadde blitt flyttet som følge av restriksjoner under Covid-pandemien.
Totalt var 495 000 besøkende innom. Det er noe lavere enn på forrige utgave av messen. I 2019 fikk Bauma besøk av snaut 630 000 personer.

– Våre folk på stand var opptatt hele tiden, men ikke FOR opptatt. Vi hadde tid til å snakke godt med besøkende som var innom. Dermed fikk vi mange gode anledninger til å vedlikeholde eksisterende kontakter og bygge nye relasjoner. Bauma var altså en ubetinget suksess for oss, sier Ferenc Schottner.