KVXs årlige produkttrening ble arrangert på hovedkontoret i juni. Rundt 20 representanter fra vårt verdensomspennende nettverk av forhandlere møttes for å dele erfaring og kunnskap om tenner og øvrige slitedeler.

– Dette er vårt viktigste internasjonale salgsmøte. På den årlige produkttreningssamlingen får vi møte hverandre fysisk, og dele kunnskap og erfaringer. Dette bidrar til at vi kan gjøre en enda bedre jobb overfor kunder og sluttbrukere, sier salgssjef Lukasz Niemasz i KVX.

Sammen med administrerende direktør Carsten Bo Andersen ønsket han representanter fra KVX-forhandlere over hele verden velkommen til den årlige samlingen.

3 dager med gruver, pukkverk og anlegg

Samlingen varte i totalt tre dager. Der fikk salgsrepresentantene en grundig oppdatering i bredden av produkter og erfaringer innen gruvedrift, pukkverk, anlegg og spesielle bruksområder.

Noen av temaene som ble diskutert:

  • Skjulte kostnader vs skjult gevinst, total cost of ownership og tannøkonomi.
  • Hvordan slanke tenner kan bidra til å kutte driftskostnader.
  • Hvorfor smidde tenner varer 20-30 prosent lengre enn støpte.
  • Hvordan kan tenner med bare én bolt matche styrken i en 30-350 tonns gravemaskin?
  • KVX tenner er gjennomherdet til 500 Brinell.
  • Anatomien i en perfekt skuffe.
  • Store skuffer på store maskiner. Statistikk og status på store hjullastere og gravere i drift med nylig leverte KVX skuffer.
  • Liten vinkel gjør stor forskjell. Hvordan noen få grader på tilten kan øke eller kutte slitasjen på tenner.
  • Nyhet: Nytt tannsystem i utvikling. Sniktitt på Bauma.

Temaene skapte et godt engasjement, og flere av deltakerne delte sine erfaringer.

– Det er svært inspirerende når deltakerne på denne samlingen deler sine erfaringer og suksesshistorier. Det skaper god dialog under og etter møtene, sier administrerende direktør Carsten Bo Andersen.

Tenner og slitedeler i praksis

Kunnskap gir styrke. Men hva skulle vi gjort uten praktisk øvelse? Alle deltakerne på samlingen fikk anledning til å gripe verktøyet fatt, og egenhendig prøve seg på vedlikehold av KVX tenner. Naturligvis i tråd med Komatsu´s HMS-praksis.

Deltakerne på produkttreningssamlingen fikk også et møte med KVX tenner i praktisk arbeid, gjennom et besøk i et av Norsk Steins ytterst effektive pukkverk. Her fikk de møte en svært så fornøyd bruker av KVX tannsystemer. Norsk Stein bekreftet at alle forventninger til pålitelighet og produktivitet blir oppfylt.

Spektakulære Preikestolen

Selv de beste og mest kunnskapsrike hoder har godt av et avbrekk. Med fabrikk og hovedkontor lokalisert på Jæren er det knapt noen bedre måte å optimalisere læring og nettverksbygging enn gjennom å utforske den spektakulære naturen på Sørvestlandet.

Salgssjef Lukasz tok med hele laget på fottur opp den spektakulære Preikestolen.Flere av gjestene hadde hørt om Preikestolen, og så frem til denne opplevelsen. Flere av deltakerne hadde sett attraksjonen i den siste Mission Impossible filmen med Tom Cruise, og et fåtall hadde besøkt den tidligere.

KVX-ers at Prekestolen - Pulpit Rock

Det var en sliten og fornøyd styrke av salgsreprentanter som gikk ombord i flyet på Stavanger lufthavn Sola fredag ettermiddag, full av nye inntrykk og ny kunnskap.

– Utrolig bra! Oppdateringen på produkter og kommende nyheter innen ulike driftsformer var meget verdifull. Det vil gjøre stor forskjell for oss i møter med kunder og brukere. Det var også svært hyggelig å møte samarbeidspartnere på denne måten, og ikke minst få anledning til å oppleve den spektakulære naturen sammen. Jeg er målløs, kommenterer Jean-Philippe Rezette. Han jobber i belgiske BIA Group, som har vært KVX forhandler gjennom mange år.

Merk: Noen av temaene som ble tatt opp på salgstreningen blir også tema for artikler på denne siden.