Nytt samarbeid skal gjøre KVX slitedeler mer synlig

28. januar 2022

​KVX har inngått et samarbeid med innholdsbyråret Praktisk Talt AS og maskin-journalist Jørn Søderholm. Vil gi ny og større synlighet til KVX allsidige bolt-on tenner og sliteplater til skuffer i anlegg, pukkverk og gruvedrift.

– Slitedeler i høy kvalitet er mye viktigere enn folk utenfor bransjen er klar over. Jeg gleder meg til å fortelle historiene om systemer og fagfolkene som bruker dem, sier Jørn Søderholm. 

Han er en erfaren journalist og pressefotograf, med lang fartstid som redaktør i fagpresse innen bygg, anlegg, pukk- og bergverk. Inntil nylig var han redaktør for tidsskriftet Anleggsmaskinen, der han i en årrekke har jobbet med journalistikk og medieinnhold i anlegg og pukkverk. Han har også egen erfaring fra bransjen.

Jørn Søderholm, Praktisk Talt AS

Jørn Søderholm. Journalist, fotograf og daglig leder i Praktisk Talt AS. 

Nå er han daglig leder og deleier i Praktisk Talt AS, et familieeid innholdsbyrå spesialist på formidling innen anlegg og andre praktisk orienterte områder.

Levere medieinnhold

KVX har inngått en avtale som innebærer at Praktisk Talt AS levere medieinnhold som formidler historier om KVX produkter og systemer innen slitedeler for anlegg, pukkverk og gruvedrift. Og ikke minst om menneskene som bruker dem.

Administrerende direktør Carsten Bo Andersen er fornøyd med at KVX har knyttet til seg Jørn Søderholm og Praktisk Talt AS. Historier om gleder og utfordringer i anlegg, pukkverk og gruvedrift formidles av en som selv vet hvordan det er å jobbe når man er skitten, svett, våt og kald – også når snøstormen hyler rundt øra.

– Jørn har gjennom årene i Anleggsmaskinen formidlet nyheter og reportasjer fra anleggsbransjen med stor kunnskap og et tydelig engasjement for bransjen. At vi nå får gjøre oss nytte av denne erfaringen er en styrke for markedsføringen av KVX. Det borger for at vi kan formidle gode historier om våre produkter, kunder og de som bruker våre produkter, sier Carsten Bo Andersen.

Carsten Bo Andersen, KVX

Administrerende direktør Carsten Bo Andersen i KVX. Her på et kundebesøk i en gruve.

Også Jørn Søderholm i Praktisk Talt AS er storfornøyd med oppdraget og samarbeidet med KVX.

Sterk aktør i GET-segmentet

– Dette er et svært spennende oppdrag for oss å få. KVX er en av de sterkeste aktørene i GET-segmentet*. At vi som et nystartet selskap skal jobbe for KVX er en stor tilliterklæring. Personlig er jeg glad for at dette oppdraget gir meg anledning til å jobbe videre med innhold for anleggs- og pukkverksbransjen. Ikke minst ser jeg veldig fram til å lære mer om gruvedrift i tiden framover, sier Jørn Søderholm.

Han mener tenner, sliteplater og andre slitedeler til skuffer er undervurdert som stoffområde. Gjennom avtalen mellom KVX og Praktisk Talt AS vil Søderholm bidra til å styrke oppmerksomheten om denne viktige nisjen.

– Det skrives mye om maskinene, men ikke så mye om skuffer og enda mindre om tenner og andre slitedeler. Kunnskapsnivået og engasjementet er ekstremt høyt hos mange i bransjen. Jeg gleder meg virkelig til å gjøre en jobb med å formidle gleden og fagkunnskapen mange forbinder med skuffene, sier Jørn Søderholm.

Tenner og slitedeler

Gjennom historier om og fra bransjen skal KVX og Praktisk Talt AS sammen bidra til å øke oppmerksomheten på den viktige nisjen tenner og slitedeler utgjør. Fordelene ved det norske og nordiske opphavet i kombinasjon med den internasjonale bredden i Komatsu-konsernet skal også synliggjøres.

– Mange i bransjen tror tenner og slitedeler stort sett produseres i Kina. KVX representerer ikke bare tenner og tannsystemer av ypperste kvalitet. Her er det også et norsk industrieventyr, med dype røtter og sterke tradisjoner. Helt tilbake til grunnleggelsen av Kverneland-konsernet. Og ikke minst tilbake til epoken da Brøyt ble designet og bygget «i nabolaget» til KVX. Internasjonalt har KVX inntatt en sterk rolle som en del av Komatsu-konsernet. Det er en ære få jobbe med en oppdragsgiver som står så sterkt både nasjonalt og internasjonalt, sier Jørn Søderholm.

*GET = Ground Engaging Tools. Dvs skuffer, tenner og annen redskap som brukes til å ta tak i jord og stein.