Stor suksess for KVX på norske anleggsmesser

24. juni 2022

Endelig kan vi møtes til messe igjen! I mai fikk MEFA og Vei og anlegg besøk av over 30 000 fagfolk innen maskin, anlegg og pukkverk. Det ble mange gode diskusjoner om kvalitet og synergier.  

Gudmund Thomassen

Etter to år med restriksjoner har det denne våren igjen blitt arrangert messer i anleggsbransjen.  

– En god messe er en som skaper gode diskusjoner med kunder. Vi er på messe både for å lære og for å vise våre løsninger. Det er en god anledning til å komme i kontakt med kunder og forhandlere, og til å ta vare på gode relasjoner og skape nye. Det er veldig viktig for oss å være her.  

Det sier Gudmund Thomassen, regional salgssjef for Norge i KVX.  

KVX var tungt representert på de to største messene i Norge: MEFA og Vei og Anlegg. De to messene ble arrangert med kun noen få dagers mellomrom, og på hver sin side av landet.  

Rekord på MEFA 

Først ut var MEFA i Stavanger i begynnelsen av mai. MEFA arrangeres av Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), og rullerer mellom Stavanger og Trondheim. Det er et familievennlig arrangement, med blant annet maskinsimulator og minigraver for barn og en utstilling av Brøyt veteran-gravemaskiner. 

Publikum sto formelig i kø den helgen. Nesten 11 000 besøkende ble registrert, et soleklart rekordbesøk på den tradisjonsrike messen.  

Mange av de besøkende tok turen innom KVX sin stand for å snakke om tenner og slitedeler. Da blir det fort snakk om kvalitet, prestasjoner og holdbarhet.  

 – Vi har fått mange gode tilbakemeldinger om hvor gode våre løsninger er. Det handler om prestasjoner og kvalitet. Vi har helt tydelig en rolle som en god, pålitelig leverandør på markedet. Det er det vi jobber hardt for å være, men det er også svært hyggelig å få slike bekreftelser direkte fra forhandlere og sluttbrukere på messer, sier salgssjef Lukasz Niemasz i KVX. 

 Tenner og slitedeler av høy kvalitet er to viktige faktorer i lønnsomhet for pukkverk og anleggsentreprenører. Til syvende og sist er det totale kostnader – total cost of ownership – TCO – som avgjør hva som står på nederste linje i regnskapet. Det avspeiler seg i spørsmål og kommentarer KVX´ representanter får på MEFA, Vei og Anlegg og andre messer.   

Flere ser på hele kostnadsbildet – Total Cost of Owership TCO

– Helheten er viktig for de fleste vi snakker med. Hvilket system er det som gir den beste økonomien i store bildet? Det er det store temaet. Stadig flere ser på økonomien fra A til Å, og erkjenner at fakturaen bare er en liten del av bildet. Kvalitet og holdbarhet er viktigere. Det merker vi i kundesamtaler på messer nå, sier Gudmund Thomassen.  

 Så snart portene på MEFA stengte søndag rigget vi ned vår stand, pakket utstyret i biler og tilhengere og satte kurs for Oslo og Lillestrøm. Der hadde vi kun én dag på oss til å rigge opp utstyret for neste messe: Vei og Anlegg.  

Vei og Anlegg 

Dette er den største og mest tradisjonsrike anleggsmessen i Norge, og har gjennom flere tiår samlet norske anleggs- og maskinfolk til treff. Nå har messen for første gang blitt arrangert innendørs, på Norges Varemesse Nova Spektrum på Lillestrøm.  

 Etter at dørene på messen stengte lørdag, viste opptellingen at i overkant av 6 000 personer besøkte messen den ene dagen. Messen hadde totalt 20 281 besøkende. Både arrangøren og vi i KVX er godt fornøyd. KVX satset tungt på messen, med en visuelt sterkt og detaljrik stand som fikk stor oppmerksomhet. 

Her viste vi bredden i vårt sortiment av tenner og slitedeler, både på egen stand og montert på skuffer hos maskinleverandører og skuffeprodusenter på messen.

De to anleggsmessene MEFA og Vei og Anlegg ble en suksess for både arrangører og oss i KVX. Vi ser fram til neste gang bransjens aktører og fagfolk møtes, og forbereder oss på å stille sterkt i samarbeid med våre forhandlere.